Wat zijn Nachtlenzen?

 

Nachtlenzen®. Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.

 

nachtlenzen2016

 

Wat zijn Nachtlenzen®?

Nachtlenzen® draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kun je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen® geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

 

Zijn Nachtlenzen® geschikt voor mij?

Doe hier de test.

 

Nachtlenzen® aanmeten

Voordat je Nachtlenzen® kunt gaan dragen, beoordeelt onze contactlensspecialist of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen®. Helaas zijn Nachtlenzen® niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen® corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd door de contactlensspecialist beoordelen of Nachtlenzen® ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen® maakt de contactlensspecialist met behulp van een corneatopograaf een plaatje van je ogen.

Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder zal zij je sterkte opmeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen® gemaakt die precies op maakt gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt.

Een paar dagen na het aanmeten van de lenzen zijn de lenzen klaar en kun je deze ophalen. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, zullen we met je doornemen hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

 

Uitgebreide controles

Omdat Nachtlenzen® een andere werking hebben dan ‘gewone’ contactlenzen is het in de beginfase belangrijk om regelmatig op controle te komen bij je contactlensspecialist. Alleen dan kunnen we de beste werking van je Nachtlenzen® garanderen.

 

Menno Solle over zijn Nachtlenzen®

Mijn naam is Menno Solle, en er werd een beroep op mij gedaan als drager van Nachtlenzen® om hier iets over te schrijven.

Over Nachtlenzen® kan ik kort zijn. Ik ben er zeer tevreden over en blij mee. Ik zwem veel, zowel recreatief als wedstrijd sport (waterpolo). In het begin deed ik dit met een bril. Dit was geen succes. In samenwerking met Kroeze Optiek zijn we naar oplossingen gaan zoeken. Daglenzen bleken eerst een goede oplossing. Maar deze raakte ik vaak kwijt en de lenzen werden er niet schoner op in het zwembadwater. Maandlenzen zijn te kostbaar om mee te zwemmen. Al met al werd het een dure aangelegenheid. Toen Nachtlenzen® in beeld kwamen was ik nog niet overtuigd. Voornamelijk het deel dat je ogen “vervormen”. Maar ik geloofde in de deskundigheid van Kroeze Optiek. Alles werd professioneel opgemeten en besteld. De eerste lenzen zaten niet helemaal goed, maar binnen een week had ik al weer nieuwe op maat gemaakte lenzen. Met een sterkte van -2,75 en -4,00 zat ik op het randje wat werd geadviseerd.

Meteen na het starten van de Nachtlenzen® was er resultaat (zoals beloofd). Nacht na nacht werd het beter. Ik heb de lenzen nu een jaar in gebruik en wil eigenlijk niet meer anders. Alles wordt goed gecontroleerd en in de gaten gehouden.

Nu heb ik overdag niks meer in of op, en kan ik gewoon een veiligheidsbril, zwembril of zonnebril dragen zonder problemen. Geen vuil en viezigheid meer op de lenzen. Geen droge ogen meer, geen geïrriteerde ogen meer (zeker na het zwemmen).

Vooral het feit dat als ik wel een keer geïrriteerde ogen heb ik een nacht kan overslaan om mijn ogen rust te geven. Er is dan weinig verschil met sterkteafname in de loop van de dag.

Ook als ik er ooit vanaf wil kan dit, het resultaat is niet plastisch zoals bij laseren .

Ik ben erg blij met Nachtlenzen®, en het deskundig en professioneel advies en opmetingen/controles van Kroeze Optiek.”

Menno Solle.

 

Hoeveel kosten Nachtlenzen®?

Gemiddeld kosten Nachtlenzen® zo’n 35 euro per maand, inclusief vloeistoffen. Bij de allereerste aanpassing worden aanpaskosten berekend.

Tijdelijk geven we je 50% korting op de aanpaskosten.

 

Wil je meer informatie?

Kijk dan op de site van Nachtlenzen®, maak een afspraak met Sandra (0511-453291, of via WhatsApp 06-38651085) of loop gewoon even binnen bij ons.