Schone brillenglazen

Enkele poetstips voor je brillenglazen:

 

WEL DOEN:

Reinig je bril regelmatig met lauwwarm stromend water en een beetje zeep, en droog je bril met een schone, droge theedoek. Je kunt je bril het beste iedere dag reinigen voor het slapen gaan. Hierdoor voorkom je dat huidvet en -zuren op je montuur en glazen inwerken. Je kunt je bril drogen met een zachte droge doek. Pas op dat er geen vuil in de doek zit, dit kan je glazen beschadigen!

 

NIET DOEN:

• Reinig je bril nooit met vochtige brillendoekjes. De houtvezels in deze doekjes beschadigen je glazen. Hetzelfde geldt voor keukenrol, toiletpapier en tissues. En niet te vergeten: poets je bril nooit met je t-shirt, stropdas of ander kledingstuk. Deze kunnen stofdeeltjes of ander vuil bevatten die krassen kunnen veroorzaken.

• Houd de bril nooit onder (te) heet water, en voorkom extreme temperatuurverschillen, zoals op een zonnige dag in de auto of in de sauna. De coating op je glazen bestaat uit verschillende dunne laagjes die allemaal anders reageren op temperatuurwisselingen, waardoor de laagjes kunnen barsten. Je glazen worden dan craquelé.

• Agressieve stoffen kunnen brillenglazen (en je montuur) blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met stoffen zoals aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, haarlak, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insekticiden Ook zweet kan schadelijk zijn.

• Bij een montuur van buffelhoorn dien je contact met water zo veel mogelijk te vermijden, het materiaal droogt hierdoor uit.

 

En nog wat algemene tips om je bril langer mooi te houden:

• Leg je bril nooit met de bolle zijde van de glazen naar beneden en nooit zo dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakken.

• Gebruik een stevige brillenkoker als je je bril niet draagt. Zet je bril vooral niet boven op je hoofd, daardoor wordt het montuur wijd.

• Gebruik voor het op- en afzetten van je bril altijd je beide handen.

• Wij raden je aan om je bril twee keer per jaar door ons te laten nakijken en bijstellen. Het verhoogt het draagcomfort en de levensduur van je bril. Uiteraard is deze service voor onze klanten gratis! Ga niet zelf buigen.

• En is je (kunststof) montuur gebroken? Ga het dan niet lijmen. Door de stoffen in de lijm wordt het materiaal aangetast waardoor reparatie vrijwel onmogelijk wordt! Doe er tijdelijk een plakbandje om en laat de bril door ons repareren.